Seksuele gezondheid.. vragen over en/of problemen met seks. 

 
Wanneer je een kinderwens hebt, zwanger bent, net bevallen of als je al kinderen hebt kan de beleving rondom seksualiteit veranderen. Dit kan problemen opleveren in je relatie of voor je eigen seksuele beleving.
Over seksualiteit en eigen seksuele beleving praten is voor veel mensen moeilijk, vooral het praten met mensen in je eigen omgeving. Ideeën vanuit je  omgeving over seksualiteit, over wat normaal is of zou moeten zijn bepalen vaak de kwaliteit van de eigen beleving en kunnen ook nog eens een belemmerende invloed hebben op jouw seksualiteit en de ervaring daarvan.
 
Herken jij jezelf in de voorgaande tekst? Vrijwel iedereen maakt deze gevoelens en veranderingen mee en gelukkig kun je er iets aan of mee doen. Het helpt namelijk echt om met iemand, die meer over dit onderwerp weet, te praten over wat er speelt.
 
Wanneer je de stap naar een huisarts of seksuoloog te groot vindt, kun je ook bij ons in de verloskundigenpraktijk terecht met vragen over o.a.:
-         Pijn bij het vrijen
-         Veranderde zin in vrijen
-         Verschil in seksuele verlangens of behoeften
-         Problemen om opgewonden te raken
-      Anticonceptie 
 
Onze medewerker Annemarie Gaasbeek, die sinds 2003 werkzaam is als verloskundige, heeft zich gespecialiseerd in seksuologische hulpverlening en is lid van de NVVS, Nederlandse Vereniging voor Seksualiteit. Wij als Verloskundigenpraktijk Bakerraad zijn verheugd dat wij dankzij deze specialisatie de zorg voor onze cliënten kunnen verbreden. Verloskunde en anticonceptie/seksualiteit horen namelijk bij elkaar.
 
Wat kun je verwachten?
De seksuologische hulpverlening die wij bieden is erop gericht om op een open manier samen het gesprek aan te gaan en advies te geven bij vragen en problemen op het gebied van seksualiteit. Deze hulpverlening is kortdurend en richt zich op het opheffen van de seksuele klacht, een verbetering in de beleving en/of het seksueel functioneren (resultaatgericht). De gesprekken zijn individueel of samen met jouw partner.
 
In het eerste gesprek maken we kennis en kijken we of onze hulp kan aansluiten bij jouw of jullie vragen en wensen. In het vervolggesprek bespreken we de conclusie van het eerste gesprek. Aan de hand daarvan krijg je concrete adviezen, tips of oefeningen. In de gesprekken die daarna volgen kijken we of de adviezen hebben geleid tot gewenste verandering in jouw of jullie seksuele beleving.
 
Het aantal gesprekken hangt af van de vraag die je hebt. Zoals we al eerder hebben genoemd streven we naar een kortdurende periode van hulpverlening.
 
Praktisch
Voor de gesprekken met onze gespecialiseerde verloskundige heb je geen verwijzing van de huisarts nodig. Als uit jouw hulpvraag blijkt dat er meer specifieke zorg nodig is dan de seksuele hulpverlening die wij bieden, zullen we je doorverwijzen naar of waar nodig samenwerken met andere deskundigen. We hebben daarvoor een breed netwerk met daarin een gynaecoloog/seksuoloog, bekkenfysiotherapeut en andere hulpverleners (denk hierbij aan een haptotherapeut, psycholoog, relatietherapeut).
 
Voor meer informatie en het maken van een afspraak kun je bellen met de praktijk:
                 
038 4659228 (toets 1)
 
Een consult wordt niet vergoed door een zorgverzekeraar, de kosten zijn per gesprek van 60 minuten 60 euro. Neem gerust contact op met de praktijk voor vragen over kosten en eventuele vergoedingen.

Contact

Wipstrik/Assendorp/Centrum
http://www.bakerraad.nl/userfiles/image/kijkje46.jpg
Tesselschadestraat 55a
8023 BJ Zwolle

Alle contactgegevens »