Psychologie praktijk Agten


Marloes Agten is opgeleid als orthopedagoog en GZ psycholoog binnen de GGZ. Daarna is zij EMDR-therapeut (VEN) en geeft psychologische ondersteuning en behandeling aan vrouwen voor, gedurende of na hun zwangerschap. Marloes werkt veel samen met Jeanette van Saaze, GZ-psycholoog, cognitief gedragstherapeut en EMDR-practitioner.  

Consult
Een behandeling die Marloes veel gebruikt is EMDR (Eye Movement Desensitization and Reprocessing) omdat het effectief toegepast kan worden bij vrouwen die bijvoorbeeld een nare of traumatische bevalling gehad hebben of bij vrouwen die erg opzien tegen de bevalling of andere nare ervaringen hebben meegemaakt waar blijvende emotionele klachten aan gekoppeld zijn.

Verder werkt zij met technieken vanuit de CGT (Cognitieve Gedrags Therapie), ACT (Acceptance and Commitment Therapy) en Mindfulness.

Afhankelijk van de hulpvraag en behoefte bekijkt zij in ieder contact samen met jou welke vorm van ondersteuning het beste bij je past.

Vergoeding van de behandeling
De behandeling wordt gegeven vanuit de Generalistische Basis GGZ en kan in veel gevallen in aanmerking komen voor een vergoeding achteraf via de zorgverzekering, afhankelijk van de soort verzekering / polis die je hebt. Er moet dan sprake zijn van een psychisch probleem dat onder de verzekerde zorg valt (DSM-diagnose). De huisarts kan je hier meer over vertellen en de benodigde verwijsbrief schrijven.

Wil je een afspraak maken of wil je graag meer informatie
klik dan hier.

Contact

Wipstrik/Assendorp/Centrum
http://www.bakerraad.nl/userfiles/image/kijkje46.jpg
Tesselschadestraat 55a
8023 BJ Zwolle

Alle contactgegevens »