Osteo Zwolle

 
Osteopathie voor volwassenen, kinderen en sporters. 

Osteo Zwolle is verbonden aan Johanneke Knuiver. Zij heeft sinds 2011 haar opleiding aan ‘The International Acedemy of Osteopathie’ in Gent afgerond. Daarna heeft zij, de tweejarige opleiding ‘Osteopathie bij baby’s, kinderen en zwangeren’ en de opleiding ‘Osteopathie en sport’ afgerond. 

Wat is osteopathie?
Osteopathie is maatwerk. Niet één behandeling voor dezelfde klacht(en) is gelijk. Als osteopaat wordt gezocht naar de oorzaak van de klacht en gestreefd naar balans. Hierbij wordt naar het hele lichaam gekeken, want alles is met elkaar verbonden. Spieren zitten vast aan botten, daartegen liggen organen en het geheel wordt weer gevoed door het bloedvatsysteem. Dat betekent dat de oorzaak ook ergens anders kan liggen dan waar men de klachten ervaart.

Bij Osteo Zwolle wordt van jong tot oud en van (top)sporter tot zakenman behandeld. Voor zwangeren en kinderen kan Johanneke het volgende betekenen: 

Zwangeren
Wanneer je zwanger bent, kan een behandeling voor zowel de baby als de moeder voor meer comfort zorgen tijdens de zwangerschap. Bijvoorbeeld bij aanhoudende misselijkheid, asymmetrische spanning op de banden in het bekken, rug- en bekkenklachten.

Tevens kan je lichaam voorbereidt worden op de bevalling. 

Zwangerschapswens
Ook wanneer een zwangerschap uitblijft, kan hulp geboden worden. Denk hierbij aan een disbalans in het hormonale systeem, verminderde bewegelijkheid en doorbloeding in de regio van de baarmoeder en eierstokken. Deze behandeling gaat prima samen met een hormoonbehandeling in het ziekenhuis.

Baby’s
Ook een baby kan baat hebben bij osteopathie. Tijdens een bevalling, hoe natuurlijk mogelijk ook, komen er veel krachten op het lijfje.

Het is raadzaam om je kindje na te laten kijken als een check-up, maar zeker als de navelstreng om de nek/arm gewikkeld zat, gebruik is gemaakt van een vacuümpomp, bij een sterrenkijker, een stuitligging of wanneer hij de volgende symptomen heeft:

Algemene onrust                       Afvlakking van het hoofd       

Darmproblemen                        Eczeem

Oorontsteking                           Overstrekken

Reflux/veel spugen                   Slaapproblemen

Veel huilen                                 Voorkeurshouding

Vergoeding osteopathie
Een eerste consult neemt drie kwartier tot een uur in beslag en kost 90 euro. De vervolgbehandelingen duren 30 tot 45 minuten en kosten voor volwassenen 90 euro en voor kinderen 75 euro. De vergoeding komt  vanuit de aanvullende verzekering. 

Voor meer vragen kijk op www.osteozwolle.nl of mail naar johanneke@osteozwolle.nl


Contact

Wipstrik/Assendorp/Centrum
http://www.bakerraad.nl/userfiles/image/kijkje46.jpg
Tesselschadestraat 55a
8023 BJ Zwolle

Alle contactgegevens »