Anticonceptiezorg


Annemarie Gaasbeek en Elise Jonker zijn als verloskundigen verbonden aan verloskundigenpraktijk Bakerraad. Zij hebben zich beiden onder andere gespecialiseerd in anticonceptiezorg. Hierdoor zijn zij bevoegd om je alle informatie over anticonceptie te geven en ze beschikken over de apparatuur en de vaardigheden om dit geheel te verzorgen.

Er zijn heel veel verschillende soorten anticonceptiemiddelen en dat is maar goed ook. Geen vrouw is het zelfde en ook de omstandigheden kunnen voor iedereen weer anders zijn. Er zijn vrouwen die geen kinderen (willen) hebben, vrouwen die borstvoeding geven of vrouwen die al een compleet gezin hebben. Sommige vrouwen vergeten vaak de pil in te nemen of willen zo min mogelijk hormonen. Kortom, iedere vrouw heeft haar eigen, specifieke situatie en individuele wensen. Annemarie en Elise kunnen je door hun specialisme helpen de goede vorm van anticonceptie voor jou te vinden.

Anticonceptie spreekuur
Annemarie Gaasbeek of Elise Neppelenbroek houden wanneer jij het prettig vindt hun anticonceptiespreekuur. Zij zullen samen met je bekijken welk anticonceptiemiddel het beste bij je past. Nadat je een geschikte keuze hebt gemaakt, kunnen zij bijvoorbeeld de orale anticonceptie pil, het implantatiestaafje, de prikpil, de anticonceptiepleister, een vaginale ring of een spiraal voorschrijven. De voorgeschreven anticonceptie haal je vervolgens, met het recept dat je hebt gekregen, op bij de apotheek. Indien je kiest voor het spiraaltje of implantatiestaafje, wordt er een nieuwe afspraak gemaakt om het te plaatsen. Bij plaatsing van een spiraaltje wordt na 6 weken een echo ter controle verricht.

Voor wie is het spreekuur?
Het spreekuur is voor iedereen die graag meer informatie wil krijgen over anticonceptie: jonge meiden, vrouwen die net bevallen zijn of vrouwen die geen kinderwens (meer) hebben.

Vergoeding van het consult
Anticonceptie voorschrijven valt niet altijd onder verloskundige zorg, die gedekt wordt uit de basisverzekering. De meeste verzekeraars vergoeden dit. Kijk van te voren je polis hiervoor na. Houd er rekening mee dat je de anticonceptiezorg in onze praktijk per pin betaalt. Je krijgt dan een factuur mee die je in moet dienen bij je zorgverzekeraar.

De kosten voor het consult en de verschillende vormen van anticonceptie zijn:
  • Anticonceptieconsult € 30,-
  • Plaatsing spiraaltje € 64,66
  • Koperspiraaltje T-Safe € 69,-
  • Ballerine €119,- 
  • Hormoonpiraaltje Mirena €150,-
  • Hormoonspiraaltje Kyleena € 150,-
  • Implanon plaatsing € 58,86 
  • Spiraal/ implanon verwijderen €30,00
De kosten van plaatsing zijn inclusief een nacontrole.

Wil je een afspraak maken of wil je graag meer informatie klik dan hier.

Contact

Wipstrik/Assendorp/Centrum
http://www.bakerraad.nl/userfiles/image/kijkje46.jpg
Tesselschadestraat 55a
8023 BJ Zwolle

Alle contactgegevens »