Blog Geralda Kooi (08-10-2021)


Hoe vaak loopt het bij je thuis niet anders dan verwacht. Ondanks je pogingen om het nu anders en beter te doen. Je voornemens om rustiger te reageren en soepel door de dag te komen, zonder zelf afgedraaid te zijn aan het einde van de dag? Je hebt goed nagedacht hoe je het gaat aanpakken, bewust boodschappen gedaan zodat je snel én gezond eten op tafel kan zetten, je eigen planning zo gemaakt dat jij enigszins relaxt je kind op kan halen en op tijd aan het eten kan beginnen.   

Met alle goede intenties en plannen, loopt het dan toch anders. Alles zit al bij het opstaan tegen, iedereen zit elkaar in de haren. Klusjes die je vlot zou kunnen doen als jij niet telkens afgeleid was door een kind of iets anders. Als ze nu maar even…..gingen spelen……stil waren…..5 minuutjes je zouden laten…..dan…..

Je voelt de spanning oplopen. Hoofdpijn komt licht opzetten Je lontje wordt korter en voor je het weet sta je in dezelfde situatie waar jij zo je best voor had gedaan om uit te blijven. Waar je na afloop schuldig over voelt.

Hoe zou het zijn als jij je eigen verwachting en lat wat naar beneden stelt? Misschien is je huis niet zo opgeruimd als je zou willen. Het eten is wat simpeler of staat later op tafel dan je zou willen. Je doet wat je kan en dat is nu 80% in plaats van 120%.  Je doet even een dutje terwijl je kind een filmpje op tv kijkt.  Zou dat erg zijn of geeft het wat lucht?

Hoe fijn is het als het allemaal niet zo perfect hoeft. En als het niet zo lekker gaat, dat ook mag. Jij je boos, verdrietig of gefrustreerd mag voelen. Dat het oplucht om daar ruimte aan te geven. Om vervolgens te kunnen kijken wat er wel kan, hoe het nu wel kan.

Ben jij iemand die de lat hoog legt? Gun jij je zelf de ruimte als het moeilijk gaat, dat het mag gaan zoals het kan en niet zoals het moet? Stel je eens voor hoe het zou zijn als je dat zou doen, stel je eens voor hoeveel lucht je dat geeft…….

Kun je wel wat praktische hulp gebruiken bij het laten zakken van jouw lat, ontspannen omgaan met alles wat er nu is? Laat het me weten, dan heb ik nog wel een paar tips voor je en kunnen we samen kijken hoe het wel kan.

Heb een fijne dag!

Geralda

info@geraldakooi.nl I www.geraldakooi.nl« Terug naar overzicht

Contact

Wipstrik/Assendorp/Centrum
http://www.bakerraad.nl/userfiles/image/kijkje46.jpg
Tesselschadestraat 55a
8023 BJ Zwolle

Alle contactgegevens »